از تنظیم قرارداد در حوزه ی املاک چه چیزهایی می دانید؟

یکی از مهم ترین انواع قرارداد های حقوقی،  قرارداد هایی است که در حوزه ی املاک منعقد می گردد. چنین قراردادهایی از نظر درجه ی اهمیت در زمره ی قرارداد های عادی قرار دارند. ولی در عین حال به عنوان یک پیش نیاز اساسی برای تکمیل مراحل نقل و انتقالات املاک شناخته می شوند. و از آنجایی که حامل کد رهگیری می باشند، قابلیت پیگیری قانونی دارند. برای آشنایی بیشتر با این نوع قرارداد ها با تیم تخصصی ما در مرکز حقوقی و داوری سروش عدل همراه باشید.

تنظیم مبایعه نامه یکی از پیش نیاز های ضروری برای اخذ سند ملکی می باشد.

از تنظیم قرارداد در حوزه ی املاک چه چیزهایی می دانید؟

قراردادهای حوزه ی املاک شامل چه مواردی هستند؟

قراردادهای حقوقی زیادی در حوزه ی املاک منعقد می گردد که از مهم ترین آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

مبایعه نامه قراردادی رسمی و قانونی است که به دنبال توافق خریدار و فروشنده ی ملک منعقد می گردد و به عبارتی شکل رسمی و قانونی قولنامه است. این قرارداد به صورت برگه ای رسمی و چاپ شده است که از طرف بنگاه های معتبر معاملات ملکی باید در سامانه ی ثبت معاملات و املاک کشوری ثبت گردد. در غیر این صورت مبایعه نامه ی شما از هیچگونه رسمیت و اعتبار قانونی برخوردار نخواهد بود.

یکی از مهم ترین و پرکاربردترین انواع قرارداد ملکی،  با عنوان مبایعه نامه با بیع نامه شناخته می شود و به عنوان توافق اولیه میان خریدار و فروشنده مبنی بر نقل و انتقالات ملک شناخته می گردد.

مورد بعدی قرارداد اجاره است که تحت عنوان اجاره نامه شناخته می شود و میان موجر و مستاجر دایر بر ملک مورد اجاره تنظیم می گردد.

یکی دیگر از قراردادهای حوزه ی املاک قراردادی تحت عنوان قرارداد پیش فروش است. که بیشتر برای آپارتمان های مسکونی و واحد های تجاری مورد استفاده قرار می گیرد. و مربوط به املاکی است که مراحل ساخت آن به پایان نرسیده و در دست احداث است.

قرارداد مشارکت در ساخت هم یکی دیگر از انواع قراردادهای حوزه ی املاک است. که طی آن مالک زمین یا خانه با سازنده بر سر ساخت آپارتمانی نوساز به توافق می رسند.

از تنظیم قرارداد در حوزه ی املاک چه چیزهایی می دانید؟

در تنظیم قرارداد حوزه ی املاک ذکر چه مواردی ضروری می باشد؟

  • مشخصات کامل طرفین معامله
  • مشخصات کامل موضوع مورد معامله
  • زمان انجام معامله
  • مبلغ مورد توافق برای معامله
  • نحوه ی پرداخت ثمن معامله
  • ذکر خیارات قانونی برای فسخ معامله
  • تعیین خسارت در صورت پشیمانی یا عدم انجام تعهدات طرفین معامله
  • ذکر کامل منصوبات و ملزومات ملک از جمله کابینت، شوفاژ، انشعابات و …

با حضور مشاور حقوقی متخصص در زمینه ی ملک برای انعقاد قراردادهای ملکی، امکان بروز اختلافات حقوقی را به حداقل میزان خود می توان رساند.

نتیجه گیری

تنظیم قرارداد در حوزه ی املاک یکی از چالش برانگیزترین حوزه های حقوقی شناخته می شود. و متاسفانه امکان تخلف و تخطی در این حوزه به مراتب بیشتر است. و نا آگاهی های حقوقی افراد هم به چنین وضعی دامن می زند. تنظیم قرارداد ملکی حاوی هزاران نکته ی ریز و درشت حقوقی است که با دانستن آنها طبیعتا قدم های مطمئن تری خواهید برداشت. برای ارائه ی هرگونه نظر کارشناسی در این زمینه و بهره مندی از نظریات مشورتی متخصصین تیم حقوقی ما در مرکز حقوقی و داوری سروش عدل، با ما در ارتباط باشید.