چقدر با جرم کلاهبرداری ملکی آشنایی دارید؟ آیا می دانید آمار پرونده های قضایی در رابطه با کلاهبرداری ملکی در سال های اخیر تا چه حد بالا رفته است؟ به نظر شما ریشه ی چنین مشکلی کجاست؟ کلاهبرداری ملکی یکی از مرسوم ترین شیوه های کلاهبرداری است که در سالهای اخیر سودهای کلانی را وارد جیب کلاهبرداران و سودجویان کرده است. با مرکز حقوقی و داوری سروش عدل همراه باشید تا بیشتر با شیوه های کلاهبرداری ملکی و روش های مقابله با آن آشنا شوید.
تعریف جرم کلاهبرداری
قبل از ورود به بحث بد نیست کمی راجع به جرم کلاهبرداری صحبت کنیم. کلاهبرداری یکی از شایع ترین جرائم علیه اموال و مالکیت افراد می باشد. در کلاهبرداری قصد مجرمانه ی عمل محرز بوده و افراد با توسل به تقلب و فریب، اموال و دارایی افراد را از چنگشان می گیرند. نکته ی قابل توجهی که در این میان وجود دارد ناآگاهی و رضایت قربانیان در اینگونه جرایم است. برخلاف سایر جرایم همچون سرقت، در جرم کلاهبرداری افراد با رضایت کامل اموال و دارایی های خود را تسلیم طرف مقابل می کنند. در واقع نوعی سوءاستفاده رخ می دهد و از اعتماد قربانیان سوءاستفاده می شود. به همین دلیل اثبات چنین جرایمی مشکل بوده و دانش و تخصص خاصی نیاز دارد.
در صورتی که سوالاتی دارید و یا نیاز به مشاوره ی حقوقی تخصصی در این زمینه دارید می توانید با حقوقدانان و متخصصان آقای وکیل در میان بگذارید.
به یاد داشته باشید دو عنصر قانونی در جرم کلاهبرداری وجود دارد:
- توسل به وسایل متقلبانه
- فریب افراد
مجازات کیفری جرم کلاهبردار
در رابطه با مجازات جرم کلاهبرداری باید گفت بر اساس قوانین ایران هنگام وقوع جرایمی همچون کلاهبرداری باید به حواشی پرونده نگریست.
بر اساس یک تقسیم بندی کلی جرم کلاهبرداری به دو نوع کلاهبرداری مشدد و ساده تقسیم می شود.
کلاهبرداری مشدد:
میزان حبس در کلاهبرداری مشدد در صورتی که بالای 100 میلیون تومان باشد 3 تا 10 سال حبس و زیر 100 میلیون تومان یک و نیم تا 5 سال حبس است.
برای تحقق کلاهبرداری مشدد باید این عوامل را نظر داشت :
- کلاهبردار کارمند دولت یا یکی از موسسات عمومی و دولتی باشد.
- کلاهبردار کارمند دولتی یا یکی از موسسات عمومی و دولتی نیست ولی چنین عنوانی را جعل کرده است.
- عمل کلاهبرداری توسط یکی از رسانه های ارتباط جمعی مانند رادیو و تلویزیون صورت گرفته است.
انفصال ابد از خدمات دولتی در کنار پرداخت جزای نقدی و همچنین مجازات حبس در انتظار چنین افرادیست.
کلاهبرداری ساده :
در صورتی که هیچ یکی از موارد بالا وجود نداشت، کلاهبرداری از نوع ساده می باشد و مجازات کیفری آن زیر 100 میلیون تومان 6 ماه تا 3 سال حبس و بالای 100 میلیون تومان 1 تا 7 سال حبس است که بر اساس رویه قضایی موجود و با توجه به قانون کاهش مجازات های تعزیری مصوب اردیبهشت ماه 1399 تعیین می شود. البته مجازات پرداخت جزای نقدی هم وجود دارد.
البته با روی کار آمدن قانون کاهش مجازات تعزیری مصوب اردیبهشت 99 تغییرات زیادی در نحوه ی مجازات جرائم حاصل از کلاهبرداری حاصل شد و با درجه بندی مجازات ها و تقسیم آن به جرایم قابل گذشت و غیرقابل گذشت روبرو شدیم.
رویه ای که در عمل وجود دارد از آنجایی که بر اساس قانون لاحق میزان مجازات چنین جرمی به مراتب کاهش یافته قاضی مکلف است در صدور رای نهایی چنین موردی را در نظر داشته باشد.
قانون کاهش مجازات تعزیری مصوب اردیبهشت 99 دست قاضی را باز گذاشت تا برای جرم کلاهبرداری بتوان تحت شرایطی قابل گذشت بودن را مطرح کرد و بدین ترتیب مجازات های سبک تری در نظر گرفت. در ادامه چند مورد از این قانون را ذکر خواهیم کرد:
ماده۷- یک تبصره بهشرح زیر به ماده (۴۷) قانون مجازات اسلامی مصوب ۱/۲/۱۳۹۲ الحاق میشود:
تبصره– در جرائم علیه امنیت داخلی و خارجی کشور در صورت همکاری مؤثر مرتکب در کشف جرم و شناسایی سایر متهمان، تعلیق بخشی از مجازات بلامانع است. همچنین تعلیق مجازات جرائم علیه عفت عمومی(به جز جرائم موضوع مواد (۶۳۹) و (۶۴۰) كتاب پنجم قانون مجازات اسلامي تعزيرات و مجازاتهاي بازدارنده مصوب ۲/۳/۱۳۷۵ با اصلاحات و الحاقات بعدي) و کلاهبرداری و کلیه جرائم در حکم کلاهبرداری و جرائمي که مجازات کلاهبرداری درباره آنها مقرر شده یا طبق قانون کلاهبرداری محسوب میشود و شروع به جرائم مقرر در این تبصره، بلامانع است. رعايت ماده (۴۶) اين قانون در خصوص اين تبصره الزامي است.
ماده۱۱- ماده (۱۰۴) قانون مجازات اسلامی مصوب ۱/۲/۱۳۹۲ بهشرح زیر اصلاح و یک تبصره به آن الحاق میشود:
ماده۱۰۴– علاوه بر جرائم تعزیری مندرج درکتاب دیات و فصل حدّ قَذف اين قانون و جرائمی که به موجب قوانین خاص قابل گذشت میباشند، جرائم مندرج در مواد ((۵۳۶)، (۵۹۶)، (۶۰۸)، (۶۰۹)، (۶۲۲)، (۶۳۲)، (۶۳۳)، (۶۴۱)، (۶۴۷)، (۶۴۸)، (۶۶۸)، (۶۶۹)، (۶۷۳)، (۶۷۴)، (۶۷۶)، (۶۷۷)، (۶۷۹)، (۶۸۲)، (۶۸۴)، (۶۸۵)، (۶۹۰) در مواردی که املاک و اراضی متعلق به اشخاص خصوصی باشد)، (۶۹۲)، (۶۹۳)، (۶۹۴)، (۶۹۷)، (۶۹۸)، (۶۹۹)، (۷۰۰)، (۷۱۶)، (۷۱۷) و (۷۴۴) کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی (تعزيرات و مجازاتهاي بازدارنده) مصوب ۲/۳/۱۳۷۵ و جرائم انتقال مال غیر و کلاهبرداری موضوع ماده (۱) قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء و اختلاس و کلاهبرداری مصوب ۱۵/۹/۱۳۶۷ مجمع تشخيص مصلحت نظام، بهشرطی که مبلغ آن از نصاب مقرر در ماده (۳۶) اين قانون بیشتر نباشد و نیز کلیه جرائم در حکم کلاهبرداری و جرائمی که مجازات کلاهبرداری درباره آنها مقرر شده یا طبق قانون کلاهبرداری محسوب میشود در صورت داشتن بزهدیده و سرقت موضوع مواد (۶۵۶)، (۶۵۷)، (۶۶۱) و (۶۶۵) كتاب پنجم قانون مجازات اسلامی (تعزيرات و مجازاتهاي بازدارنده) مصوب۲/۳/۱۳۷۵ بهشرطی که ارزش مال مورد سرقت بیشاز دویست میلیون(۲۰۰,۰۰۰.۰۰۰) ریال نباشد و سارق فاقد سابقه مؤثر کیفری باشد و شروع و معاونت در تمام جرائم مزبور، همچنین کلیه جرائم تعزیری درجه پنج و پایینتر ارتکابی توسط افراد زیر هجده سال در صورت داشتن بزهدیده، مشمول تبصره (۱) ماده (۱۰۰) اين قانون و ماده (۱۲) قانون آيين دادرسي كيفري مصوب ۴/۱۲/۱۳۹۲ بوده و قابل گذشت است.
تبصره– حداقل و حداکثر مجازاتهای حبس تعزیری درجه چهار تا درجه هشت مقرر در قانون برای جرائم قابل گذشت به نصف تقلیل مییابد.
ماده۱۵– متن زیر به ماده (۷۲۸) قانون مجازات اسلامی مصوب ۱/۲/۱۳۹۲ الحاق میشود:
عبارت «حداكثر مجازات كمتر از نود و يك روز حبس و يا» از بند (۱) ماده (۳) قانون وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معیّن مصوب ۲۸/۱۲/۱۳۷۳ و عبارت «يا قانون» از صدر ماده (۱۲۷) اين قانون حذف ميشود و تبصره (۱) ماده (۱) و تبصره (۶) ماده (۵) قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء و اختلاس و کلاهبرداری مصوب ۱۵/۹/۱۳۶۷ مجمع تشخيص مصلحت نظام و مصاديق خاص قانوني كه در آنها براي شروع به جرم و معاونت در جرمِ مشخص تحت همين عناوين مجازات تعيين شده است و ماده (۶۶۶) كتاب پنجم قانون مجازات اسلامی(تعزيرات و مجازاتهاي بازدارنده) مصوب ۲/۳/۱۳۷۵ و تبصره آن نسخ میگردد.
برای مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید با مشاورین ما در مرکز حقوقی و داوری سروش عدل در ارتباط باشید.
حوزه ی املاک از جمله حوزه هایی است که شاهد بیشترین میزان کلاهبرداری هستیم. در چنین معاملاتی همه چیز بر اساس اعتماد متقابل شکل می گیرد و کلاهبرداران از طمع قربانیان خود استفاده می کنند. به دنبال آن پول های کلانی هم جابجا می شود. جعل سند و وکالت نامه هم چنین قضیه ای را به مراتب آسان تر می کند . در این مقاله قصد داریم شما را با روش های سودجویان و کلاهبرداران در زمینه ی کلاهبرداری های ملکی آشنا کرده و روش های مقابله ی با آن را بیان کنیم. با ما همراه باشید.
روش های کلاهبرداری ملکی
قبل از هر چیز توضیحی مختصر راجع به کلاهبرداری ملکی خواهیم داد. کلاهبرداری ملکی زمانی رخ می دهد که فردی با توسل به تقلب و فریب همچون استفاده از اسناد و مدارک جعلی ، هویت جعلی و …. افراد دیگر را در معاملات ملکی فریب داده و از این طریق مالی را به دست آورده باشد. این تعریفی مختصر و کوتاه بود از جرم کلاهبرداری ملکی. قطعا دایره ی جرم کلاهبرداری ملکی بسیار گسترده تر است و موارد بیشتری را در بر می گیرد.
در ادامه با انواع روش های کلاهبرداری ملکی که توسط کلاهبرداران مورد استفاده قرار گرفته است، آشنا خواهید شد.
استفاده از دفاتر املاک جعلی و غیرواقعی
کافیست در یکی از خیابان های شهر خود قدم بزنید تا شاهد باشید چه تعداد تابلوی مشاور املاک به چشم می خورد. دفاتر مشاور املاک در سال های اخیر با رشد بیشماری مواجه شده اند به طوری که یکی از مشاغل موفق و پولساز در سال های اخیر شناخته شده است.
همانطور که می دانید برای راه اندازی دفاتر مشاور املاک نیاز به مجوز می باشد و دفاتر فاقد مجوز، غیرقانونی تلقی می شوند.
یکی از شیوه های مرسوم کلاهبرداران در کلاهبرداری ملکی استفاده از دفاتر غیرقانونی و جعلی است. کلاهبرداران با اجاره ی یک دفتر و یا مغازه ی شیک در محله ای معتبر اقدام به جلب توجه و اعتماد خریداران نموده و اقدام به کلاهبرداری می کنند. دفاتری که یک شبه تعطیل شده و صاحبان آن هم متواری می شوند.
البته فقط این نیست گاهی در کنار دفاتر غیرقانونی و بدون مجوز ، کلاهبرداران با معرفی همدست خود به عنوان خریدار ضرر و زیان های هنگفتی به قربانیان وارد کرده و مبالغ کلانی از آنها اخذ می کنند.
به نظر شما راه حل مقابله با چنین مساله ای چیست؟
همیشه به یاد داشته باشید قبل از هرگونه اقدام برای معامله ی املاک و اراضی حتما از قانونی بودن فعالیت دفتر املاکی که انتخاب کرده اید مطمئن شوید. مجوز ثبت و فعالیت آنها را با دقت بررسی کرده و با افراد آگاه در این زمینه مشورت کنید.
ارائه ی تسهیلات بانکی
یکی از مواردی که در سال های اخیر مالباختگان زیادی از آن شکایت داشته اند، نوعی کلاهبرداری تحت عنوان ارائه ی تسهیلات بانکی برای خریداران است. در این روش افراد با ثبت شرکت و انتشار آگهی مبنی بر ارائه ی تسهیلات بانکی اقدام به فریب افراد کرده و پول های کلانی به جیب زده اند.
کلاهبرداران در این روش با استفاده از سربرگ های دولتی و جعل اسناد و مدارک، کارشناسانی را برای قیمت گذاری املاک افراد اعزام کرده و با قیمت گذاری های غیرواقعی مرتکب کلاهبرداری های کلانی می گردند.
اما راه حل مقابله با چنین وضعیتی :
در صورتی که هرگونه آگهی و اطلاعیه در رابطه با اخذ وام و ارائه ی تسهیلات مسکن از سوی شرکت های خصوصی دیدید قبل از هرگونه تصمیمی با افراد آگاه و کارشناس مشورت کرده و از صحت آن مطلع شوید. ضمن اینکه بانک ها هم راهنمای خوبی در این زمینه هستند و می توانند به شکل درستی شما را راهنمایی کنند.
از ارائه ی اطلاعات بانکی و واریز وجه برای افراد ناشناس خودداری کرده و در یک کلام سریع اعتماد نکنید. بسیاری از کلاهبرداری ها نتیجه ی طمع و اعتماد بیجا و سریع قربانیان بوده است.
تنظیم مبایعه نامه ی جعلی
در سال های اخیر موارد بسیار زیادی از کلاهبرداری های ملکی توسط تنظیم مبایعه نامه ی جعلی رخ داده است. مبایعه نامه نوشته ای است که توسط خریدار و فروشنده تنظیم شده و رضایت آنها را مبنی بر قبول معامله و شرایط آن اعلام می نماید. در سال های گذشته مبایعه نامه ها به صورت دستی تنظیم می شد و هیچ قانون و قاعده ی خاصی بر آن حکم فرما نبود. در نتیجه راه برای کلاهبرداران و سودجویان بسیار هموار بود.
به منظور مقابله با چنین وضعیتی راهکاری اندیشیده شد تا راه برای کلاهبرداران ملکی بسته شود و آن اخذ کد رهگیری برای هر مبایعه نامه می باشد. امروزه در تمامی معاملات ملکی هنگام تنظیم مبایعه نامه یک کد چند رقمی اختصاصی به نام کد رهگیری صادر می شود که مختص همان معامله و ملک بوده و در سامانه ی یکپارچه ی کشوری هم ثبت می گردد. در نتیجه نمی توان یک ملک را به چندین نفر فروخت و از آنجایی که کد رهگیری معامله که در بردارنده ی مشخصات کامل ملک و نام خریدار و فروشنده است، در سامانه ی کل کشور ثبت شده پس راهی برای کلاهبرداری باقی نمی ماند.
توصیه می کنیم حتما حتما هنگام تنظیم مبایعه نامه از دریافت کد رهگیری و صحت آن مطمئن شده و تا زمان دریافت سند قطعی آن را نزد خود نگاه دارید.
تنظیم وکالت نامه ی جعلی
تصور کنید ملکی سالها خالی از سکنه بوده و صاحب آن در خارج از کشور زندگی می کند و هیچگونه دسترسی هم به ملک خود ندارد. کافیست با یک وکالتنامه ی جعلی عناوین را جعل کرده و به سادگی اقدام به فروش ملک کرد. بله چنین موضوعی امکان پذیر است و یکی از شیوه های کلاهبرداری ملکی در سال های اخیر شناخته شده است.
در این روش کلاهبرداران با تنظیم وکالتنامه های جعلی خود را به جای نمایندگان صاحب ملک معرفی کرده و با در نظر گرفتن تسهیلات و شرایط ویژه اقدام به معامله می نمایند.
به نظر شما راهکار مقابله با چنین مساله ای چیست؟
حتما در نظر داشته باشید که بدون حضور صاحب ملک و احراز هویت او اقدام به معامله و خرید و فروش ملک ننمایید. به کپی مدارک اکتفا نکنید و اگر شخصی خود را نماینده ی تام الاختیار و یا وکیل صاحب ملک معرفی کرد، حتما از صحت گفته های او اطلاع پیدا کنید. در صورتی که صاحب ملک در خارج از کشور به سر می برد تماس تلفنی بهترین گزینه است. پیش از خرید و معامله حتما تحقیق و بررسی کرده و با افراد آگاه مشورت کنید. در پایان توصیه می کنیم با فردی وارد معامله شوید که حضور دارد و به او دسترسی دارید. حضور خریدار و فروشنده پای میز معامله، راه را برای کلاهبرداران خواهد بست.
پیش فروش املاک و آپارتمان
پیش فروش املاک و آپارتمان در سال های اخیر رونق زیادی داشته و از آنجایی که در پیش فروش املاک، قیمت ها به طرز قابل توجهی پایین تر است، افراد زیادی از آن استقبال می کنند. در کنار تمام مزایا و نکات مثبتی که پیش فروش مسکن می تواند به همراه داشته باشد، نباید از نکات منفی آن هم غافل شد. این روش یکی از آسان ترین و مرسوم ترین روش ها برای کلاهبرداری ملکی شناخته شده است.
به کرات دیده شده که کلاهبرداران با معرفی واحد های آپارتمانی نیمه ساخته و پیش ساخته و همچنین تنظیم اسناد و مدارک جعلی، قربانیان خود را به دام انداخته و پول های کلانی به جیب زده اند. از آنجایی که قیمت واحد های پیش فروش شده، بسیار پایین تر از قیمت واحدهای آماده ی سکونت است، معمولا افرادی که بودجه ی مالی کمتری دارند به سراغ چنین گزینه هایی رفته و در راه رسیدن به رویای خانه دار شدن دارایی های خود را از دست می دهند.
املاک در رهن بانک
در رابطه با مساله ی رهن باید گفت که اگر ملکی در رهن گذاشته شود به منظور انتقال مالکیت نیست.
رهن فقط نوعی حق تقدم برای مرتهن ( رهن کننده ) ایجاد می کند که در صورت بروز مشکل، از محل فروش ملک برای استیفای طلب خود اقدام نماید.
پس در نتیجه فروش ملک در رهن به معنای فروش ملک دیگری نیست. اما در صورتی که ملکی در رهن بانک باشد، فروشنده حتما باید این موضوع را به خریدار اطلاع داده و مدت زمان رهن را هم ذکر کند. در غیر این صورت اگر بدهی بانک پرداخت نگردد، بانک می تواند ملک مذکور را به فروش گذاشته و طلب خود را تسویه کند.
اما راهکار:
قبل از اقدام به انجام هرگونه معامله ی ملکی حتما بررسی نمایید که ملک مورد نظر شما در رهن نباشد. این کار با یک استعلام ساده امکانپذیر بوده و شما را از دردسرهای زیادی نجات خواهد داد.
رهن و اجاره ی املاک
این روزها بازار رهن و اجاره ی املاک داغ است و روزانه هزاران مورد معامله در زمینه ی رهن و اجاره ی املاک صورت می پذیرد. در این میان راه برای کلاهبرداران بازتر شده و روش های جدیدی برای کلاهبرداری به وجود آمده است. توصیه می کنیم در صورتی که می خواهید اقدام به رهن و اجاره ی ملکی نمایید موارد زیر را فراموش نکنید:
هنگام تنظیم قرارداد اجاره، حضور مالک و مستاجر پای میز قرارداد ضروریست.
مبلغی که به عنوان بیعانه و پیش پرداخت به مالک می پردازید، حتما باید در متن قرارداد اجاره ی شما ذکر گردد.
قرارداد اجاره را زیر نظر مشاورین املاک تنظیم کرده و حتما در نظر داشته باشید که مشخصات ذکر شده در متن قرارداد با مشخصات ملک مورد نظر تطابق داشته باشد.
شرایط و موارد فسخ را در متن قرارداد ذکر کرده و شرایط پرداخت ثمن معامله را کاملا مشخص نمایید.
کد رهگیری قرارداد اجاره فراموش نشود. بدون کد رهگیری می توان ملک را به چندین نفر اجاره داد و متواری شد. پس قرارداد اجاره ی شما حتما حتما باید واجد کد رهگیری باشد.
معامله و خرید و فروش ملک بدون بازدید
شاید در آگهی های تلویزیون و فضای مجازی شاهد مواردی بوده اید که عکس ها و توضیحات فوق العاده ای از یک ملک ارائه شده است. عکس ها و توضیحاتی وسوسه انگیز و رویایی.
تعجب نکنید اما این یکی از روش های کلاهبرداری ملکی در سال های اخیر است. کلاهبرداران با ارائه ی عکس و توضیحات رویایی از ملکی که گاه وجود خارجی هم ندارد، قربانیان خود را فریب داده و اقدام به اخذ مبالغ کلان می نمایند. حتی در مواردی دیده شده که ملکی وجود نداشته و یا مشخصات ذکر شده با مشخصات ظاهری ملک همخوانی ندارد.
اگهی های تبلیغ ملک در ترکیه ، امارات ، قطر و سایر کشورها که چند سالیست رونق گرفته بازار کلاهبرداری های ملکی را داغ تر کرده است. مالباختگان زیادی به وسیله ی همین آگهی های بازرگانی فریب خورده و اموال خود را از دست داده اند. به دنبال آن هم ضررهای جبران ناپذیری به آنها وارد شده است.
در نظر داشته باشید که به هر فردی اعتماد نکرده و قبل از انجام چنین معاملاتی حتما از صحت آن مطلع شوید. کلاهبرداران برای رسیدن به مقاصد خود از هر روشی که پیش رو داشته باشند استفاده می کنند پس آگاه و هوشیار باشید.
سند جعلی
املاک بسیاری وجود دارند که از نظر سند مالکیت دچار مشکلات فراوانی هستند. املاکی که به تصاحب ارگان هایی نظیر بنیاد شهید و بنیاد فرمان امام درآمده است .و یا املاک غصبی و اوقافی همه از مواردی هستند که قابلیت فروش و نقل و انتقال ندارند. حتی املاکی که صاحب آنها مفقود شده و یا وراث مشخصی ندارند هم در همین زمینه قرار می گیرند. در سال های اخیر دیده شده که کلاهبرداران دست روی چنین املاکی گذاشته و قربانیان خود را فریب می دهند.
علاوه بر این موارد استفاده از اسناد و مدارک جعلی دال بر مالکیت هم از جمله مواردیست که در معاملات سال های اخیر توسط سودجویان و کلاهبرداران مورد استفاده قرار گرفته است.
اگر قصد انجام معامله ی ملکی دارید حتما قبل از هرگونه اقدامی از قانونی بودن اسناد و مدارک آن مطمئن شوید. استعلامات قانونی لازم را انجام داده و مشورت کردن با افراد آگاه و متخصص را فراموش نکنید.
این فقط گوشه ای از این قصه ی تلخ و ناگوار بود. قربانیانی که سالها اندوخته های خود را در راه رسیدن به رویای خانه دار شدن در عرض چندین ساعت از دست می دهند. سودجویانی که با زیر پا گذاشتن اخلاقیات و وجدان انسانی به هیچکسی رحمی ندارند فقط به پر کردن جیب خود می اندیشند. تا زمانی که ناآگاهی و اعتماد های سریع و بیجا وجود دارد باید همچنان شاهد چنین جرایمی بود.
اما برای افراد خاص قضیه متفاوت تر است. آنها مشورت را سرلوحه ی کارهایشان قرار داده و هیچ گاه طمع نمی کنند. فراموش نکنید سودجویان از دو راه به قربانیان خود نفوذ می کنند. طمع و عدم آگاهی افراد.
مرکز حقوقی و داوری سروش عدل با تیمی از آگاه ترین و با تجربه ترین وکلا و حقوقدانان همراه همیشگی شماست تا در بزنگاه های سخت حامی شما باشد. همچنین در صورت بروز هرگونه مشکل حقوقی در زمینه ی کلاهبرداری های ملکی و هرگونه سوال و مشورت در این زمینه می توانید با کارشناسان مرکز ما در ارتباط باشید. تا انتهای راه کنار شما هستیم. راه های ارتباطی ویژه ی آقای وکیل را فراموش نکنید، وکیل همراه، وکیل آنلاین و وکیل تلفنی برای ارتباطی متفاوت و سریع تر.