✓ کد اقتصادی چیست ؟
کد اقتصادی چیست ؟آیا میدانید؟ هر شرکت یا هر مؤسسهای پس از به ثبت رسیدن، از تاریخ ثبت به مدّت دو ماه فرصت دارد به جهت تشکیل پرونده مالیاتی و اخذ کد اقتصادی خود اقدام نماید. جهت کسب اطلاعات بیشتر از این کد و شیوهی اخذ آن توصیه میکنیم با ما در این متن از سروش عدل همراه باشید.
✓ کد اقتصادی چیست؟
این کد شمارهای دوازده الی شانزده رقمی است. آن همواره جهت شناسایی شرکت ها و همچنین اشخاص اعم از حقیقی و حقوقی در امور مالیاتی کشور است. اخذ این کد ابتداییترین گام برای اشخاص یا کمپانی ها به جهت امور مالیاتی است. بنابراین تمامی شرکت ها که ثبت شدهاند، ملزم به اخذ کد اقتصادی میباشند. اقسام گوناگون شرکت ها بعد از ثبت ضمن نهاد ثبت و انتشار آگهی تأسیس شرکت میبایست طی مدّت زمان دو ماه پرونده مالیاتی تشکیل و به جهت اخذ کد اقتصادی گام گذارند. بدین هنگام الزام تشکیل پرونده مالیاتی حس میشود. البته که به هنگام تأسیس شرکت بدون در اختیار داشتن پرونده مالیاتی نمیتوان این کد را دریافت نمود.
بدین هنگام و نبود این کد، شرکت مورد نظر نمیتواند قراردادی را به مرحلهی انعقاد رساند و حتی امورات مربوط به شرکت را انجام دهد. از سویی در پایان سال مالی هم اظهارنامه مالیاتی را به اداره دارایی نمیتواند تحویل دهد.
✓ چگونه کد اقتصادی را دریافت کنیم؟
جهت شیوهی دریافت این کد لازم است ابتدا به توضیح کوتاهی از آن بسنده کنیم. پس بهتر است با ما تا پایان این متن همراه باشید. مقصود از آن یک شناسهی دوازده رقمی است. به عبارتی جهت شناسایی و شناخته شدن شرکت در بخش واحد مالیاتی مربوط به خود از آن استعمال خواهد شد.
برای اخذ برگه کد اقتصادی لازم است که ابتدا جهت شرکت مدّنظر در واحد مالیاتی مربوطه که نشانی شرکت بدان مربوط است، پرونده مالیاتی تشکیل شود.
✓ افرادی که میتوانند کد اقتصادی دریافت کنند؛
تمامی اشخاص اعم از حقیقی و حقوقی که در واحدهای صادرات و واردات کالا، پخش آن و خدمات به فعالیت میپردازند. حال آن که اشخاص حقیقی به جهت دریافت این کد میبایست از پیش پروانه کسب و کار را داشته باشند و مکان معینی به منظور انجام امور اقتصادی خویش مشخص کرده باشند. از سویی آن را ثبت کرده باشند.
بنابر قانون تصویب شده مجلس در ارتباط با اخذ کد اقتصادی شرکت ها؛
چنانچه شرکتی اقدام به اخذ این کد نکند از معافیت های مالیاتی معین شده ضمن ماده ۱۰۵ سازمان مالیاتی نمیتواند بهرهمند شود.
ضمن مادهی ۱۰۵ قانون مالیاتی کشور، درآمدهای شرکت ها و دیگر واحدهای صنفی حاوی از فعالیت های دیگر اشخاص حقوقی به واسطهی منابع در داخل ایران و خارج از ایران است. پس از برآورد هزینه ها و تعرفه های حاصله از منابع غیر معاف و کسر مالیات های اعمال شده با انجام فاکتور گیری از مواردی که در قانون حاوی مصوبهای مستقل هستند. متحمل مالیاتی حداکثر بیست و پنج درصدی خواهند شد.
✓ مدارک لازم برای دریافت کد اقتصادی چیست؟
- اخذ دفترچه از واحد اطلاعات و خدمات نهاد دارایی و تکمیل آن.
- اخذ فرمهای مربوطه از واحد ثبت و شناسایی اداره دارایی و تکمیل آن.
- شناسنامه و کارت ملّی تمـــامی اعضای هیئت مدیـــره (فتوکپی)
- آگهی تأسیس شرکت به همراه تغییرات ثبتی آن (فتوکپی)
- اساسنامه شرکت (فتوکپی)
- اظهارنامه شرکت و یا شرکتنامه و نیز تقاضانامه در شرکت های غیررسمی (فتوکپی)
- آگهی روزنامه رسمی و تغییرات انجام شده در آن (فتوکپی)
- پروانه بهرهبرداری و یا جواز تأسیس. (در صورت لزوم)
- تهیه فتوکپی از سند مالکیت اقامتگاه قانونی شرکت که ضمن آگهی تأسیس قید شده است. به هنگام استیجاری بودن، فتوکپی معاهده اجاره که به تأیید از سوی واحد مالیاتی محل وقوع ملک رسیده است.
- نامه آغاز و یا عدم آغاز به انجام فعالیت شرکت و فتوکپی از آن پس از ثبت در دبیرخانه.
- تأدیه مالیات حق تمبر به نهاد دارایی.
✓ تفاوت کد اقتصادی جدید و کد اقتصادی قدیم؛
ضمن اطلاعیهای نهاد امور مالیاتی و گمرک اعلام نمود؛
در راستای توسعه خدمات الکترونیکی و به جهت اجرای طرح جامع مالیاتی و همچنین گمرک، به منظور تشویق و گسترش خوداظهاری در مقابل ثبت نام الکترونیکی و دریافت کد اقتصادی برای تسهیل انجام کارهای مالیاتی و بهرهگیری از تسهیلات مالیاتی در مقابل ثبت نام جامع الکترونیکی باید صورت پذیرد.
ثبت نام در راستای اخذ شماره اقتصادی نوین؛
برای همگی مؤدیان حقوقی در واقع اجباری است. چرا که این شماره جایگزین شماره پیشین در نظام مالیاتی، گمرکی و اقتصادی کشور میشود.
این شماره با کد دوازده رقمی که هم اکنون طی تشکیل پرونده و معین نمودن حوزه به واسطهی نهاد امور مالیاتی صادر میگردد، تفاوت دارد. در راستای اخذ این کد حتماً باید تشکیل پرونده در دارایی انجام شود پس از آن به طریق ثبت نام سیستمی در سه مرحله میتوانید این شماره را دریافت کنید.
✓ مراحل دریافت کد اقتصادی جدید؛
- انجام ثبت نام اوّلیه.
- دریافت بسته نام کاربری و کلمه عبور.
- انجام کارهای ثبت نام پایانی.
در کلّیهی مراحل برای پیشگیری از وقوع مشکل لازم است اطلاعات صحیح و درست درج شود.
✓ موارد کاربرد شماره اقتصادی چیست؟
- دریافت کارت بازرگانی.
- دریافت گواهی ارزش افزوده.
- پیش نیاز ارائه نمودن اظهارنامه مالیاتی.
- بنابر برنامه ریزی انجام شده تمامی فعالان اقتصادی که ضمن تجارت خارجی با گمرک ایران ارتباط دارند (صاحبان کالا، و…) نیاز است کد اقتصادی نوین را همراه با شماره اقتصادی قدیم اخذ کنند.
- با اکتفا به این که اظهارنامه مؤدیان مالیاتی صرفاً به گونهی الکترونیکی قابل ارائه میباشد. مؤدیان در راستای رجوع به سایت عملیات الکترونیکی مالیاتی نسبت به ارائه اظهارنامه مالیاتی با شماره اقتصادی نوین نیاز دارند. به هنگام عدم اقدام برای دریافت شماره اقتصادی نوین، اطلاعات اظهارنامه به واسطهی سیستم قبول نمیشود و نیز امکان تأدیه مالیات به گونهی الکترونیکی به واسطهی مؤدیان مهیا نخواهد شد.
✓ هزینه دریافت شماره اقتصادی؛
لازم به بیان است که روند اخذ شماره اقتصادی و تمامی امور مالیاتی براساس اعلام نهاد امور مالیاتی کشور کاملاً رایگان است و هیچ شخص اعم از حقیقی و حقوقی نباید برای ثبت نام و اخذ این کد از شما پولی را دریافت کنند.
✓ و در پایان؛
ما در این متن سعی کردیم شما را به گونهای کلّی و جامع با کد اقتصادی آشنا نماییم. حال بهتر است به این نکته توجه کنید؛ فرآیند اخذ شماره اقتصادی برای شرکت، همانند کلّیهی کارهای اداری در کشور ایران بسیار سخت، طاقت فرسا، مقداری تخصصی است. ولو به هنگامی که مایل هستید، این فرآیند توسط وکیل متخصص و زبردست انجام شود، میتوانید با ما تماس حاصل فرمایید.