وکیل بین المللی

وکیل بین المللی می تواند در محاکم کلیه کشورها وکالت نماید. وکیل بین المللی موضوعات تجارت بین المللی را دنبال می کند یا مسائل حقوق کیفری و مواردی از این قبیل را در کشوری بیگانه بررسی می کند و از موکلین خود دفاع می نماید.

وکلای بین المللی فرصت تأثیرگذاری در جهان را دارند. آنها می توانند به بهبود و افزایش تجارت بین ملت ها کمک کنند و به جلوگیری از جنگ کمک کنند. وکلای بین المللی می توانند توافق نامه هایی ایجاد کنند که از برده داری جلوگیری کرده و به آن پایان دهد.

حوزه های تخصصی وکیل بین المللی _ مرکز حقوقی داوری سروش عدل

وظایف وکیل بین المللی

وکلا در کشورهای مختلف عموما به قوانین ملی می پردازند، ولی وکیل بین المللی به اصول و قواعد حقوق بین الملل در مواجهه با موضوعات مربوط به دولت ها، اشخاص و سازمان های بین المللی در روابط بین المللی خود با یکدیگر و با افراد خصوصی، گروه های اقلیت و شرکت ها فراملیتی اشراف دارد و رویکرد فعالیت او خواهد بود.

نخستین موضوعی که باید مورد بررسی قرار گیرد، معنی و مفهوم وکیل بین الملل می باشد. بسیاری از مردم فکر می کنند که وکیل بین الملل به حقوقدانی گفته می شود که اجازه وکالت در چند کشورجهان را دارد و یا به اصطلاح دیگر تصور می کنند که وکیل بین المللی دارای یک پروانه ی معتبر در سراسر کشور های جهان می باشد. ولی این تصور که بسیار متداول است به طور کامل اشتباه می باشد، چرا که معمولا امکان ندارد که یک فرد بتواند شرایط کانون وکلای تمام کشورها را داشته باشد و دارای پروانه وکالت در این کشور ها باشد. از طرفی دیگر در کشور ایران نهادی بین المللی وجود ندارد که بخواهد پروانه ی بین المللی صادر نماید. لذا فعالیت های تخصصی وکیل برای هر کشوری به پروانه وکالت کشور مورد نظر نیاز است.

با توجه به توضیحاتی که در بالا ارائه شد می توان گفت که وکیل بین المللی یک حقوقدان متخصص به شمار می رود که قادر است روش حل و فصل اختلاف های بین المللی را کنترل نماید و مسئولیت آن تهیه و تنظیم متون حقوقی بین المللی می باشد.

حوزه های تخصصی وکیل بین المللی

مسئولیت ارائه مشاور حقوقی در حوزه قوانین شرکت ها و امور قراردادی به شرکت ها و موسسات معمولا بر عهده مشاور حقوقی بین الملل و یا وکیل متخصص بین المللی می باشد. در مجموع در مواردی که دو کشور قصد دارند توسط عقد قرارداد های تجاری و اقتصادی و صنعتی به پیشرفت روابط خود بپردازند، وکیل امور بین المللی با استفاده از علوم حقوقی بین المللی و آگاهی از جو منطقی مبنی بر قرارداد، از منافع موکل خود دفاع کند.

وکیل بین المللی قابل صلاحیت در دادگاه های بین المللی

در مجموع هر کدام از وکلای پایه یک دادگستری مجوز وکالت در هر کشوری را دارا می باشند که امکان حضور در داداگاه های بین المللی، مانند دیوان کیفری بین المللی را دارند. البته برخی از وکلایی که مدرک حقوق بین الملل و حقوق تجارت را دارند، شانس شان برای دریافت پرونده های وکالت بین المللی بیشتر خواهد بود.

از جمله ضروری ترین خصوصیات برای فعالیت در جایگاه یک مشاور حقوقی بین الملل، داشتن تسلط کامل به دو زبان زنده دنیا است. به صورتی که وکیل مورد نظر بتواند با طرف مقابل خود به راحتی ارتباط برقرار کرده و منظور و مفهوم وی را به طور کامل اخذ نماید و در خصوص منافع موکل خود به او اطلاع رسانی کند.

به غیر از تسلط به زبان، مهارت های دیگری مانند تسلط به اصول حاکم بر روابط تجاری، آشنایی با جامعه شناسی، امور بازرگانی و روانشناسی افراد برون مرزی کمک بسیاری به موفقیت وکیل بین المللی می کند. این همان موردی است که تعداد زیادی از وکلای بین المللی کم تجربه آن را مورد توجه قرار نمی دهند و شرایط شکست موکل خود را در قرارداد با شرکت های خارجی به وجود می آورند. همه ی این مهارت ها همراه با دانش حقوقی کافی کمک بسیاری به موفقیت یک وکیل بین المللی می کند.

حقوق بین الملل

حقوق بین المللی به دو بخش  حقوق بین المللی عمومی «روابط بین دو کشور » و حقوق بین المللی خصوصی «روابط بین اشخاص» اعم از حقیقی و حقوقی از کشورهای مختلف تقسیم می شود.

حقوق بین الملل مناسب وکلائی است که خواهان ایراد هستند. با توجه به اینکه مقامات رسمی و دادگاه ها قوانین را بر اساس معنای صحیح آنها تفسیر می کنند و حاکمیت دولت یک سوال فراگیر در همه توافق نامه های بین المللی است، کار یک وکیل بین المللی باید دقیق باشد. توافق نامه ها باید با دقت تنظیم شود. اگر کلمات در زبان دیگری معنای دیگری دارند ، یک وکیل بین المللی باید این را در نظر بگیرد و یک توافق نامه موثر تنظیم کند.

وکلای بین المللی نیز باید با دقت به تعاملات خود با نمایندگان سایر کشورها نزدیک شوند. کار آنها در مورد روابط بین الملل و همچنین صلح و حقوق بشر است. برای وکلا با مهارت و جاه طلبی برای پذیرفتن همه این چالش ها ، حقوق بین الملل فرصتی را برای یک شغل پاداش آور فراهم می کند.

وکیل دارای صلاحیت در دادگاه های بین المللی

به صورت کلی تمام وکلای دادگستری که مورد تایید کشور خود باشند، امکان حضور در دادگاه های بین المللی اعم از دیوان کیفری بین المللی و یا دیوان بین المللی را دارد. هر یک از طرفین دعوی می توانند وکیل خود را به دادگاه معرفی نموده و طرح یا دفاع از دعوا را به وکیل امور بین المللی بسپارد.

به عنوان مثال اگر شخصی برای کار در ترکیه  و یا حتی مهاجرت کاری به آلمان دچار مشکل حقوقی شده، می تواند با داشتن وکیل در تخصص بین الملل برای دفاع از حقوق خود اقدام نماید، ولی در نظر بگیریم این موضوع با وکلای کشور ترکیه و آلمان نیز قابل پیگیری می باشد.

بسیاری از افراد دارای منافع یا روابطی با افراد و ارگان ها و نهاد های کشورهای مختلف دارند که می تواند منشا اختلافات باشد. در کشوری مرتکب تخلف یا ضرر و زیان مالی یا جانی شده باشد و یا به هر صورتی در صدد استفاده از خدمات حقوقی در کشوری به غیر از کشور محل تولد خود هستند. بنابراین با توجه به مشکلات و موضوعات بین المللی و نیاز افراد برای استفاده از خدمات حقوقی وکیل متخصص بین المللی مورد توجه قرار می گیرد.

چه اشخاصی به وکیل بین المللی نیاز دارند؟

افراد گاها به این دلیل که در کشور دیگر دچار اختلافات حقوقی یا کیفری شده اند، در صدد یافتن وکیل متخصص هستند تا پیگیری امور خود را به وی بسپارند.

قوانین و عهد نامه ها و کنوانسیون های بین المللی که موضوع بحث و اختلافات بین افراد در کشور قرار می گیرد، بحث تعارض قوانین می باشد، زیرا هر کشوری قوانین مختص به خود را دارد.

با توجه به اینکه قوانین داخلی هر کشوری به پیشینه آن کشور و بر اساس مذهب، فرهنگ سوابق اجتماعی شکل گرفته، از عوامل ایجاد تعارض قوانین به حساب می آید.

وکیل بین المللی مهاجرت

امروزه با بالا رفتن درخواست مهاجرت، ایرانیان بسیاری تصمیم به مهاجرت گرفتند و در بین کشورهای اروپایی بیشتر کشور آلمان مورد توجه مهاجرین ایرانی قرار می گیرد. به علت اینکه این کشور صنعت و اقتصاد قوی دارد و برابری اجتماعی باعث جذابیت این کشور شده است. در این حالت شما نیازمند به مشورت با یک وکیل مهاجرت و مشاوره گرفتن از وی هستید، تا بتوانید با فکر و تدبیر به این کشور مهاجرت کنید.

نویسنده : تیم حقوقی مرکز حقوقی داوری سروش عدل