تنظیم قراردادها
تنظیم قرارداد مهم ترین و اولین کار برای شروع هر رابطه کاری و تجاری می باشد، که امروزه اهمیت بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفته است. گروه وکلای سروش عدل با سابقه درخشان و پرونده های موفق طی سال های اخیر آماده مشاوره های تخصصی و ارائه خدمات در حوزه های مختلف از جمله تنظیم قراردادها می باشد.
تنظیم قراردادهای حقوقی
جهت انجام هر کار یا وظیفه ای، لازم است تا قرارداد با اصول صحیح حقوقی به امضا طرفین برسد، تا از بروز اختلافات جلوگیری شود و طرفین خود را در قبال وظایف محوله متعهد دانسته و به آنها عمل کند.
تنظیم قراردادهای حقوقی باید جامع و کامل باشد؛ یعنی تمامی جزئیاتی که برای شما اهمیت دارد در قرارداد ذکر شود و از طرف دیگر باید از ذکر نکات اضافی پرهیز شود. بهترین وکیل شما در دادگاه همان قرارداد شماست. بنابراین، آشنایی با متن قراردادها و کسب مهارت و تجربه کافی در زمینه نگارش یک قرارداد از ضروریترین کارها برای موفقیت در مسائل حقوقی است.
مزایای تنظیم قرارداد حقوقی
- پیشگیری از هرگونه اختلاف احتمالی در آینده
- افزایش بهرهوری و کیفیت کار
- حفظ روابط کاری و اقتصادی
- جلوگیری از اتلاف وقت و تضییع حقوق طرفین
- احتمال بالای برد دادگاه
- بازدارندگی طرف مقابل از تخلف
مهم ترین و پرکاربردترین قراردادها
مهم ترین و پرکاربرد ترین قراردادها در حوزه های کار و استخدام، خرید و فروش، سرمایه گذاری، تأسیس شرکت و راه اندازی کسب و کار، مشارکت در ساخت، اجاره، رهن و … به کار می روند و هر یک در تنظیم و نگارش مستلزم رعایت چهارچوب ها و قواعدی هستند.
چگونگی تنظیم قرارداد
مهمتر از خود قرارداد، نحوه تنظیم قرارداد است. در واقع قراردادها باید متناسب با شرایط طرفین و کاری که به آن توافق کردهاند، تنظیم شود. برای مثال قرارداد خرید و فروش خودرو یا ملک مطابق قانون مدنی و قرارداد اجاره ملک بر اساس قانون روابط موجر و مستاجر تنظیم میشود. توجه نکردن به این قواعد قانونی میتواند مشکلات زیادی را برای دو طرف قرارداد داشته باشد.
موضوع قرارداد
یکی از مهم ترین بندهای هر قرارداد موضوع آن است، که ماهیت اقدام یا کاری که طرفین خود را ملزم به انجام آن میکنند، نشان میدهد. موضوع قرارداد میتواند فروش، اجاره، ساخت، توسعه، طراحی، واگذاری، حق استفاده، مشارکت و… باشد که باید با جزئیات دقیق و کامل در این بند نوشته شود.
شفافیت محتوای قرارداد
یکی از مهمترین اصول در تنظیم یک قرارداد حرفهای، شفافیت بندهای قرارداد است. به طوریکه جایی برای ابهام و تفسیر نداشته باشد. در همین راستا از نوشتن واژگان و عبارت هایی که قابل اندازه گیری و سنجش نیستند خودداری کنید. مانند در اسرع وقت، در اولین فرصت ممکن. همچنین پیشنهاد می شود زمان با تاریخ مشخص شود، به عنوان مثال به جای استفاده از عبارت مبهم ۶٠ روز کاری بنویسید: حداکثر مدت تعهد تا پایان مرداد ماه سال 1400.
طرفین قرارداد
قرارداد نشاندهنده اراده طرفین برای ایجاد یک اثر حقوقی همراه با پذیرش تعهدات و مسئولیت ها است. یک قرارداد می تواند دو یا چند طرف داشته باشد، که طرفین قرارداد میتوانند اشخاص حقیقی یا حقوقی باشند که باید مشخصات کامل آن ها در قرارداد درج شود. قابل ذکر است که درج این اطلاعات برای اشخاص حقیقی و حقوقی متفاوت است.
محل تنظیم قرارداد
به طور کلی باید محل تنظیم کلیه قراردادها معین باشد، به خصوص در قراردادهایی که خدماتی باید ارائه شود یا کالایی تحویل داده شود. زیرا محل تنظیم قرارداد نقش مهمی در تعیین دادگاهی که صالح در رسیدگی به اختلاف ناشی از قرارداد است، خواهد داشت.
نکات مهم در تنظیم قراردادها
- قبل از تنظیم قرارداد اهلیت و صلاحیت طرف مقابل به طور کامل مورد بررسی قرار بگیرد و از توانایی ها و پیشینه او اطمینان حاصل شود؛
- ضروری است که بر اساس موضوع قرارداد، قبل از انعقاد آن چند جلسه مذاکره بین طرفین برگزار شود؛
- قرارداد باید جامع و کامل باشد، یعنی باید تمامی جزئیاتی که برای شما اهمیت دارد در قرارداد ذکر شود؛
- قرارداد باید ساده و خلاصه نوشته شود، توضیحات بیش از حد و طولانی بودن قرارداد علاوه بر اینکه بار روانی منفی بر روی افراد خواهد داشت، ممکن است موجب به وجود آمدن تعهدات ناخواسته ای شود که علت اصلی آن همان زیاده روی در توضیح مسائل باشد.
- برای آنکه از ابتدا از سوء برداشت در قرارداد جلوگیری شود بایستی حتماً مادهای تحت عنوان تعاریف در قرارداد وجود داشته باشد که مفاهیم کلیدی آن قرارداد را تعریف کند؛
- یکی دیگراز اصول قرارداد نویسی، قابل فهم بودن قرارداد نوشته شده برای سایر اشخاص است. منظور از سایر اشخاص داور، کارشناس، وکیل و قاضی است. چرا که اگر اختلافاتی به وجود آید این اشخاص می توانند برای حل آن کمک کنند؛
ضرورت تنظیم قرارداد توسط وکیل
حضور وکیل در زمان تنظیم قرارداد با اهمیت است. از همین رو باید با حضور وکیل متخصص و آگاه از هرگونه نقض قوانین و استفاده ی یک سویه ی طرفین قرارداد جلوگیری شود.
مراحل تنظیم قرارداد توسط وکیل دادگستری
- در اولین گام باید به صورت حضوری یا تلفنی با وکیل مشاوره ای مختصر داشته باشید و مختصری از شرح قرارداد را به او بگویید.
- گام بعدی مدارک مورد نیاز برای تنظیم قرارداد را به مشاهده وکیل برسانید. در این مرحله وکیل با بررسی مدارک و شنیدن سخنان و شرایط شما به دسته بندی نوع قرارداد می پردازد.
- مرحله نهایی وکیل طبق خواسته ی شما و مفاد قرارداد هزینه های تنظیم را محاسبه نموده و اگر مورد توافق قرار بگیرد، ابتدا با شخص متقاضی متن وکالت نامه را منعقد خواهند کرد.
تماس با وکیل تنظیم قرارداد
قراردادنویسی از جمله زمینه های تخصصی حرفه ی وکالت می باشد. اگر خواهان مشاوره یا وکالت در امر تنظیم عقد قرارداد هستید، علاوه بر حضور فیزیکی شما در دفتر وکالت می توانید با تماس تلفنی یا تماس اینترنتی و آنلاین با وکیل خود مشاوره غیر حضوری داشته باشید تا امر تنظیم قرارداد های خود را با بهترین و قانونی ترین شکل ممکن انجام دهید.
وکلای متخصص مجموعه حقوقی سروش عدل دارای تجربه عملی قراردادنویسی و تنظیم قرارداد آماده ی ارائه خدمات به بهترین نحو به شما عزیزان می باشند. جهت مشاوره حقوقی تخصصی در مورد وکیل متخصص تنظیم قراردادها می توانید با شماره های موجود در سایت مجموعه حقوقی سروش عدل تماس بگیرید.
نمونه قرارداد
اگر در زمینه امور قراردادها و تهیه و تنظیم قرارداد نیازمند مشاوره حقوقی با وکلایی متخصص گروه سروش عدل هستید فرم درخواست خدمات حقوقی را تکمیل نمایید.